Hoe gezond eet ik?

Cholesterol Informatie

1 op de 3 volwassenen in Nederland heeft een verhoogd cholesterolgehalte. Veel van hen zijn zich hier niet van bewust. Dat komt omdat men er niet direct iets van merkt als het cholesterolgehalte verhoogd is. Het is echter wel één van de belangrijkste risicofactoren voor hart- en vaatziekten.

Voor meer informatie kunt u gaan naar de website:

cholestorol

[Wat weet u over osteoporose / bootontkalking?

Wat is osteoporose?

Osteoporose is een botaandoening waarbij de botstructuur is verzwakt. De botstructuur is te vergelijken met een honingraat. Deze structuur zorgt voor kracht, sterkte en buigzaamheid. Bij osteoporose worden de gaten in de honingraatstructuur geleidelijk groter. De sterkte van uw botten neemt daardoor zo af dat een geringe stoot of val al tot een botbreuk kan leiden. U kunt al een heup, pols of rugwervel breken als u een tas met boodschappen optilt of op een ongelukkige manier van de stoep afstapt.

Lees meer in:

osteoporose

Gezondheidsplein is een site die u informeert over aandoeningen die veelvoudig voorkomen. Ga hiervoor naar

gezondheidsplein


Een ingezonden stuk van Henk W

Doordat ik mijn hele leven heb moeten vechten om gezond te blijven ben
ik toch wel bijzondere dingen tegen gekomen vooral met de bijen.

O.a. Propolis dat is bruine bijenhars, en dit nemen de bijen mee aan
hun poten om de bijenkast er mee in te smeren, om de boel schimmelvrij
te houden.
Propolis kan alleen maar opgelost worden met alcohol, en is
bijzonder goed om voetschimmel te bestrijden, voor aften in de
mond en ontstekingingen van het tandvlees.

Velen op onze leeftijd dragen al een kunstgebit en dan s'avonds voor het slapen gaan je gebit schoon en vooral droog maken anders plakt die propolis niet op het gebit, en dan aan de binnenkant je gebit  flink dik insmeren met propolis, dan de hele nacht in je mond houden met die propolis er op en dan de volgende morgen is je tandvlees onsteking weg.

Is er nog sprake van een hardnekkige tandvlees ontsteking, dan ook overdag nogmaals je gebit insmeren met propolis en je zult ervaren dat die streptokokken in je mond er absoluut dood van gaat !

Deze geweldige werking kan je zonder problemen ook gebruiken voor jeukende oren, en zelfs oorontsteking, maar dan moet de propolis eerst vermengd worden met Lanoline (wolvet) of Vaseline en dit is dan ook geschikt om in de neus te smeren bij een droge neus of  ontsteking, en zelfs bij allergie, maar dit laatste moet je zelf uitproberen.

Bij mij helpt het prima!

Ook bij maagklachten is propolis te gebruiken en kan het als tinctuur of
capsule ingenomen worden.

Propolis werd zelfs in Afrika gebruikt om operatie gereedschap mee te steriliseren.
En wat zeer belangrijk is, dat Propolis versterkt  zelfs de werking van de Pankreas !
Er is best wel goede en ook wetenschappelijke informatie te vinden over
propolis, maar dat is meestal in Duits of Engels. Zie

Propolis

Er zijn vele sites die informatie verstrekken over bijenproducten maar bij de meesten is het hun te doen om de verkoop ervan, daarom is het altijd raadzaam een Imker bij jou in de buurt op te zoeken en al deze gezonde dingen bij hem te kopen, en heeft hij het niet dan kun je altijd nog via Internet iets bestellen. 

Als er iemand is die zulke producten wil uitproberen dan is het raadzaam eerst er over op internet te gaan lezen, en sites met elkaar te vergelijken.

Ik wil dus zeggen dat Propolis wel een veelzijdige goede werking heeft en zelfs goed helpt bij vele kwaaltjes, maar het is geen wondermiddel dat overal goed voor is.   
Zoals ik je al had verteld dat ik zelf allergisch ben voor de conifeer-hars Juniperus, maar met de Propolis-hars heb ik totaal geen problemen.

Toch zijn er mensen die echt allergisch zijn voor Propolis-hars, en dat kun je uitproberen door eerst een beetje op de huid te smeren, en als dat na een dag een reaktie geeft van zwelling of rode jeukerige vlekken geeft dan kan je het niet op de huid verdragen, maar het gekke is dat zo'n persoon het wel inwendig kan verdragen !  

En zeker voor diabetes patiënten is propolis aan te raden omdat dit de werking van de pankreas ondersteunt en versterkt.

Omdat ieder mens verschillend reageert blijft het goed opletten en eerst uitproberen of het bij jou ook aanslaat.  

Er is hier één voordeel mee als je het gaat uitproberen omdat het natuur producten zijn, kan je er niet door vergiftigd raken zoals met medicijnen van de Dokter.    

Bijenproducten

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Ja Yoghurt en Kwark hoe maak je dat, nou dat was voor mij de eerste keer erg spannend.

Eerst heb ik verschillende sites gelezen hoe dat moest, en toen uitproberen, en ja hoor het lukte prima maar ik had een hele pan met dunne zure blubber, en aangezien ik niet goed meer tegen dat zuur kan, heb ik het s’nachts  in een doek uit laten lekken en...... toen had ik de volgende dag dikke kwark en minder zuur.   
Op allerlei sites worden Yoghurt en melkzuur culturen aangeboden en ook zelfs elektrische apparaten om potjes yoghurt te maken, en dat kost allemaal een hoop geld, maar het kan ook anders omdat het zo eenvoudig is, als je maar weet hoe ! 

Hiervoor heb je nodig een thermometer, een elektrische oven, een zeef waarin een zakdoek of kaasdoek gaat om het uit te laten lekken, en een pan voor de melk.  

Waarom is Yoghurt en Kwark zo belangrijk ?
Hierin zitten de goede bacterieculturen die normaal in je darmen behoort te zitten om je voedsel te verteren, en je te beschermen tegen andere slechte stoffen en bacteriën. Ja en ons zelfs helpen te beschermen tegen darmkanker !
En juist bij het ouder worden hebben we deze ondersteuning nodig. 
Hierdoor is het nu ook te begrijpen dat een pas geboren baby zo lang mogelijk moedermelk dient te krijgen waar die beschermende stoffen in zitten vanuit de moeder,  en langzamerhand die darmen op gang moeten komen totdat die goede bacterieculturen zich hebben genesteld in hun darmen zodat het kind zelf zijn voedsel kan verteren.

Hieronder zie je die goede L. rechtsdraaiende bacteriën in kwark en yoghurt


1.  2.  3.  4.    

5.  6.  7.

1. lac tobacillus acidophilus
2. volle kwark
3. bifidus bacterieen
4. zwam bifidus bacterieen
5. actimel-smaken
6. L- casei defensis
7. lacto bacillus caseidefensis

L staat voor rechtsdraaiend en D voor linksdraaiend. 

Rechts of links draaiend wat maakt dat uit ?
Rechts en linksdraaiend heeft te maken met de lichtvalling in microscopies onderzoek van melkzuur bacteriën.

Het zijn de rechtsdraaiende melkzuur bacteriën die ons gezond houden of het nou in volle- of halfvolle- kwark is, het blijft om het even. 

Moet het koemelk of geitenmelk zijn?  
Het liefst gebruik ik zelf geitenmelk, want velen hebben problemen met de eiwitsamenstelling van koemelk. 

Bijzonder in geitenmelk is ook dat het fosfaat en calcium gehalte hoger is dan in koemelk, ook bevat het 2x meer vit. D en 4x meer vit. A.  Je hebt nodig 2 pannen die je met een klein beetje water op het vuur zet om te ontsmetten, na het koken leeg gooien en daarna gaat in de ene pan 3 pakken geitenmelk en de andere pan 2 pakken geitenmelk.

Dan neem ik uit de winkel een beker volle of halfvolle kwark (helaas van koemelk) dat acidophilus-bifidus bevat, dat gaat in die 3 pakken pan. Dan de 2 pakken pan daarin gaat de Actimel youghurt cultuur caseidefensis een heel setje LET OP ! Deze actimel heeft diverse smaken en ook calorie-vrije maar in calorie-vrije zit kunstmatige zoetstof, 
LET OP ! die dus niet nemen! Want na vele onderzoeken wordt Aspartaam afgeraden vanwege de schadelijke effecten.  Doch er zijn ook andere Actimel smaken waar geen kunstmatige zoetstof in zit.

Het gaat in principe om die caseidefensis te vermeerderen.   Dan gaan we de Kwark eerst goed door de melk roeren en dan verhitten tot 40C graden, let goed op je thermometer het mag niet hoger ! want bij 50C graden sterft de cultuur en gebeurt er niks meer.
Zo ook met de Yoghurt van actimel met caseidefensis tot 40C graden.Dan gaan de twee pannen met melk in een elekrische oven die een temperatuur heeft van 40-45 graden, 24 uur !  dat moet absoluut 24 uur zijn zodat alle melklactose omgezet is door de melkzuur bacterien, dus 8 of 12 uur is te kort, wat soms wel in de fabriek gebeurd. 

De temperatuur mag ook niet lager worden dan 30C graden want dan groeien die bacterien niet en gebeurt er niks. 
Na 24 uur neem je een grote zeef daarin leg je kaasdoek of een grote zakdoek en kieper s'avonds de pan met melkbrei in de zeef met kaasdoek, iedere pan apart,  waarom? 
omdat de volgende morgen wel de kwark goed is uitgelekt,  maar de actimel niet zo goed, en dan roer ik tussentijds bij die actimel met een lepel op de bodem van het doek om het opnieuw uit te laten lekken, dus dat duurt iets langer.

Nadat het meeste melkzuur eruit is, gaan beide culturen bij elkaar en dan zul je merken dat de yoghurt wat dunner is dan de kwark, dat komt goed uit omdat de kwark erg dik is. Dan worden deze twee goed door elkaar geroerd en is het meteen op de juiste dikte en kan je er 5 jampotten mee vullen, en bewaren in koelkast.

Ps./ Er zijn mensen die niet zo goed meer tegen dat zuur kunnen en daar is wel een oplossing voor, ik bedoel niet om het dan zoeter te maken, maar de bekende Duitse dokter Budwig geeft hierin een goede tip om er lijnzaad olie aan toe te voegen, 1 of 2 eetlepels, door je bakje met kwark mengen, dan is het beter te verdagen. Deze lijnzaadolie kan je in iedere reformzaak kopen.     

En die dokter Budwig vertelt ook dat het je bescherming geeft tegen kanker, doordat die lijnzaad olie samen met die kwark een ionenen uitwisseling aangaan, zo geeft dit enorm veel energie, ook verbind zij dit met knoflook en kokosolie, maar dat is een hoofdstuk apart waar veel over te vertellen is. 
Dan is er nog een andere manier om je maag en darmen te voorzien van die goede bacterien door acidophilus pillen en volgens opgaaf van de fabrikant bevat deze geconsentreerde yoghurtpil ook verschillende vitaminen. Je kunt hierover lezen op een site acidophilus of  atlantis-pharm

Veel succes, Henk W. 

================================================================================================

Een oud kranteknipsel uit Belgie

TARWEGRAS :  
Vanmorgen was er in de krant ( GAZET VAN ANTWERPEN ) een interessant artikel over een heer die al 20 jaar geen medicatie meer pakt. Toch was hij vroeger altijd ziek, nier-en levercrisissen, chronische sinusitus, enz enz. Dan begon hij TARWEGRASSAP te drinken, 2 glazen per dag en zijn lichaam werd geheel gezuiverd met het gevolg dat hij al zijn pillen kon wegsmijten :Jef Kees perst elke dag enkele glaasjes sap uit tarwegras . Het houdt hem en zijn echtgenote Virginie al jaren gezond . Foto Bert .  

Tarwegras houdt Jef gezond . 75-jarige Balenaar zweert bij kippevoer . BALEN - "Ziek zijn kan, maar hoeft niet.” Jef Kees (75) uit Balen spreekt uit ondervinding. 
Hij stond naar eigen zeqqen met één been in het graf toen hij in 1984 zijn eerste glaasje tarwegrassap dronk. 
Sindsdien neemt hij géén enkele pil meer , en is hij gezonder dan ooit voordien . “Als ik hiermee als kind was begonnen , zou ik zeker honderd worden.
” Hier komt iedereen langs achter , onthaalt Jef Kees zijn gasten . In de veranda staat een metalen rek , waarop deksels van gasfornuizen liggen .
In elk deksel groeit 10cm hoog gras . Tarwegras , zo maakt Jef ons meteen duidelijk . Al 20 jaar teel ik tarwegras in mijn veranda , zegt hij .

Sinds 1984 . Ik was erg lang ziek . Nier- , gal- en levercrisissen , chronische bronchitis en sinusitis , zweren zoals Lazarus . Ik bracht meer tijd door bij de dokter dan thuis .
Een vriend raadde Jef aan om eens tarwegrassap te proberen . Dat sap is erg rijk aan mineralen en vitamines .
Er is geen ongeloviger thomas dan ik , maar toch heb ik het geprobeerd . Na drie dagen voelde ik mij al beter . Na 14 dagen stond ik al te spitten in mijn tuin .
De buren wisten niet wat ze zagen . Ik heb al mijn pillen , en dat waren er veel , in de kachel verbrand , en heb sindsdien nooit meer een pil genomen , maar wel elke dag 2 glazen tarwegrassap . Al mijn ziektes waren verdwenen . Ook geestelijk was er een sterke verbetering .

Tijdens het kaarten kon ik na 10 minuten geen schoppen van klaveren meer onderscheiden . Na een kuur met tarwegrassap , was mijn geheugen weer helemaal terug . Alleen namen onthoud ik nog altijd niet .  
GEMAKKELIJK :  Tarwegras kweken is volgens Jef helemaal niet moeilijk . Ik gebruik duiventarwe , dat ze ook in kiekeneten doen . Je laat dat een etmaal weken .
Je zaait het dan op vochtige potgrond en je dekt het af met keukenrol . Dan zet je het zaad donker weg tot het is gekiemd . Nadien moet het naar een lichte plaats . Na 12 dagen kan ik oogsten . Het kort afgesneden gras draai ik door een bessenmolen .  De smaak van het sap varieert van bitter tot zoethoutachtig zoet . Ik vind het niet lekker , trekt echtgenote Virginie haar neus op . Toch drinkt ook zij al 20 jaar dagelijks een borreltje .

Het is een wondermiddel , weet Jef , die al honderden mensen overtuigde van het nut . De meeste dokters lachen er wel om , maar er is er toch al één die eens een patiënt naar mij heeft gestuurd . Ik beweer dat het middeltje een beginnende kanker kan bestrijden . GUY VAN NIEUWENHUYSEN
 
Paar foto's


Tarwegras        


Tarwegras persen